Arctorna Buda

"Állítsuk meg az időt"

Figyelem !

A következő tanfolyam indulási ideje még nem ismert.
(itt fogjuk feltüntetni)


 

Kedves Mindenki!

2022 szeptember 1.-től
áraim
a következőképpen
alakulnak:


Az On-Line Haladó csoport
8 alkalmas bérlet. ára:
14.400 Ft., ami
négy hónapig érvényes.


1 alkalom fizetése esetén:
2100 Ft./alk.

Egyéni óradíjam: 5.000 Ft.
vagy 6 alkalmas bérlet
ára 27.000 Ft.


A folyamatban lévő bérletek változtatás nélkül lejárhatók mihamarabb!
Továbbra is várlak benneteket szeretettel óráimon!


 

Kedves Mindenki!

Órarendváltozás !

Csoportos haladó óra:
hétfőnként 17:30-tól
és
szerdánként 17:50-tól!


 

Login Form

Hajfestés kérdőjelekkel???

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Hajfestés kérdőjelekkel???   Vagy lehet természetesen, egészségesen is?

Legszívesebben lebontanánk a gyárkéményeket, kitiltanánk városunkból az autókat, kivéve persze a sajátunkat. Elméletünk az, hogy mások mérgeznek bennünket. Meg sem fordul a fejünkben, hogy esetleg mi is mérgezzük saját magunkat. Pedig a kozmetikai szerek, amiket magunkra kenünk, a hajfestékek, amelyek behatolnak hajszálaink belsejébe, vegyi anyagokat tartalmaznak.

A haj egészségét befolyásolják:

- a mechanikai tényezők, fésülés, törlés, súrlódás,

- kémiai hatások, festés, dauer,

- hő és fényhatások, napsütés, hajszárítás,

- élettani tényezők, stressz, dohányzás, diéta,

- a környezet minősége, szmog, szél, időjárás, ózon.

A felsorolásból látjuk, hogy felelősek vagyunk hajunk állapotáért, és bizony sokat tehetünk, hogy elkerüljük a károsító hatásokat. Már a tinik elkezdik festeni a hajukat, és ki figyelmezteti őket arra, hogy ez veszélyes is lehet. Sőt nagy elhatározásra jutnak, feketéből szőkét, szőkéből feketét szeretnének.

Nem is sejtik, milyen fontos a festék összetétele, a festett haj színe és az évek száma, amelyek alatt rendszeresen végzik vagy végeztetik ezt a műveletet.
És a felnőttek tájékozottabbak?
Jól kapaszkodjunk meg! Az Európa Bizottság 2007-ben 22 hajfestékösszetevő használatát tiltotta be! Ezzel kapcsolatban Günter Verheugen kijelentette, hogy azok az anyagokat, amelyekről nem bizonyosodik be, hogy ártalmatlanok, kivonják a forgalomból.

 Európában és az USA-ban is
folytatnak kísérleteket a hajfestékek káros következményeiről.
Az USA-ban azonban nincs állami szerv, amely olyan joggal élhetne, amellyel betilthatná a
veszélyesnek ítélt termékek gyártását és forgalmazását. Mindössze ajánlásokat fogalmazhatnak meg. Az Európai Unió a fogyasztók védelmében hatalmas előrelépést tett.
2003-ban megszületett egy rendelet, amelynek alapján közzé tették azoknak a hajfesték-alapanyagoknak a listáját, amelyek az emberi egészségre nem ártalmasak. Továbbá lehetővé tette a bizottság számára, hogy betiltsa azoknak a hajfestékeknek a forgalmazását, amelyeknek gyártói nem mutatták be a biztonsági dokumentációt. A bevezetett rendelkezés szerint a biztonsági dokumentációban felsorolt vegyi anyagokat a Fogyasztói Termékek Tudományos Bizottsága megvizsgálja, s ha egészségre ártalmasnak találja valamelyiket, akkor szintén betiltják a terméket.
2006-ban fogadták el a REACH-rendelet, amely a vegyi anyagok gyors és hatékony ellenőrzését teszi lehetővé. Minden tagállam erre jogosult hivatala, ha egy terméket veszélyesnek ítél, akkor csökkentenie kell a fogyasztók kockázatát, vagyis betilthatja a termék gyártását, forgalmazását, visszahívhatja a fogyasztótól, figyelmeztetést bocsáthat ki. Jó hír, hogy Magyarország nagyon tevékeny, sok bejelentés érkezik tőlünk. Az összes beérkezett bejelentés közül 2006-ban a vegyi anyagok bele kerültek gyakoriságukat tekintve az első ötbe. Kicsit megterhel bennünket a sok betűszó és rövidítés, de még meg kell említeni az ECHA-t, amit Európai Vegyianyag Ügynökségnek fordíthatunk. Ennek az ügynökségnek a székhelye Helsinki.
2008 jínius 1-től kezdi meg érdemi működését. Feladata, hogy összefogja a vegyi anyagok regisztrálását, értékelését, engedélyezését és korlátozását.

Mindezek ellenére a kozmetikumok vegyi összetevőivel még számos kísérletet kell elvégezni, hogy teljes biztonságban érezhessük magunkat. A tartós színezők most is tartalmaznak ammóniát és peroxidot, ezeket sem tartják ártalmatlannak a szakemberek.

2001-ben az USA-ban végzett kutatások ugyan nem klinikai kísérletek voltak, de azt a következtetést vonták le, hogy a húgyhólyag-rák kialakulásának nagy rizikójú csoportjába azok tartoznak, akik hajukat festetik. A legveszélyeztetettebbek azok a nők, akik havonta rendszeresen járnak fodrászhoz ilyen céllal, vagy már több éve festik hajukat. Ebbe a csoportba tartoznak azok a fodrászok is, akik már 10, vagy ennél több éve ebben a szakmában dolgoznak. Ha 15 vagy ennél több az eltelt idő, akkor a kockázat megháromszorozódik.

Miért jelent nagyobb rizikót a sötét haj?
A haj sötétsége fokozza a rák kialakulásának veszélyét, mert ennek eléréséhez még több vegyi anyagra van szükség.
Szintén egy amerikai kísérletnél patkányokkal kátrányt etettek, s az állatok rákosak lettek. Ezt az anyagot használták a sötét hajfestékeknél is. A kutatók
figyelmeztették a cégeket, hogy tüntessék fel ezt a veszélyt a hajfestékeken. A gyártók petróleumból kivont összetevővel helyettesítették a kátrányt, de ez
nem nyugtatta meg a kísérletet végzőket, mivel nem bizonyosak abban, hogy ez az anyag az egészségre ártalmatlan.

A rák kialakuláse és a mérgező vegyi anyagok használata között számos kutató talált összefüggést.
Az amerikai Nemzeti Rák Intézet a sötét színre hajukat festetők és egyes rákos megbetegedések gyakorisága között fedezett fel kapcsolatot. Ezek a daganatok a nyirokszervekben és a vérképző szervekben keletkeznek.

A hajfestékek legproblematikusabb vegyi összetevői az anylaminok, ezek a kísérleti állatokban rákot okoztak. Az anylaminok egyik fajtája a PPD, a hajfestékek fontos összetevője, ezektől válik tartóssá a szín. Az érzékeny bőrűeknél allergiás reakciót vált ki.
A következő nagy falat a hidrogén-
peroxid és az ammónia keveréke. Valóban nagyon óvatosan kellene bánnunk a vegyi anyagokkal, mert kutatók kimutatták, hogy külön-külön mindkét említett anyag ártalmatlan, keverékük viszont karcinogén vegyületet hoz létre. A karcinogén anyagok egyértelműen rákkeltők. Ammónia és peroxid pedig a legtöbb tartós hajfestékben található. A kutatások a karcinogének területén még az elején járnak.
Az allergiás jelenségekkel pedig sokszor nem törődünk, csak legyintünk rájuk, pedig ezek bőrgyulladáshoz vezethetnek a fejbőrön, arcon, szemhéjon, fülön. Komoly következmény, amikor a szervezet minden PPD származékra allergiás lesz, így a festett ruhákra, tintára, gázolajra, olajra, gyógyszerekre. Csak egyetlen megoldás létezik, a festés előtt 72 órával allergiapróbát kell végezni.

Jó, ha tudjuk,

- hogy az egészségre ártalmas vegyi anyagok mérgezik az idegrendszert, immunrendszert, szerveket,

- hogy a bemosók csak fényt és csillogást adnak a hajnak,

- hogy a hajszínezők ugyanolyan vegyi agyagokat tartalmaznak, mint a hajfestékek, csak kevesebbet, molekulái nagyok, nem hatolnak át a hajszál külső rétegén, gyorsabban lekopik színük a hajról,

- hogy a féltartós festékek használatakor a negatív töltésű hajszál és a pozitív töltésű festékmolekulák vonzzák egymást, a molekulák nagyok, csak a haj külső részén tapadnak meg,

- hogy a tartós festékek kis molekulákból állnak, a fenilin-diamin, amino-fenol, rezercin behatol a haj belsejébe, a hidrogén-peroxid oxidálja ezeket a vegyi anyagokat, ennek következtében a keletkező molekulák már olyan nagyok lesznek, hogy nem tudnak kijutni a haj belsejéből.


Jó tanács, hogy hajfestés után igyunk meg egy liter vizet, hogy a méreganyagok eltávozzanak a szervezetből!

Nincs megoldás? De van!

Hajöblítők
Ha megelégszünk egyik mosástól a másikig egy kis fénnyel, színnel a hajunkon, akkor használjunk olyan növényeket a haj öblítésére, amelyek színes pigmenteket tartalmaznak, áfonyát, hennát, feketediót. Nemcsak fényt adnak a hajnak, hanem vastagabbá is teszik a hajszálakat, védenek a környezeti ártalmaktól, naptól, sótól, légszennyeződéstől.
Folynak a kísérletek a természetes anyagokkal. Vegyészek a peroxidot helyettesíteni próbálják avokádóolajból, az ammóniát pedig kókuszolajból készített termékkel. Hennából és különféle zöldségekből, gyümölcsökből is gyártanak természetes hajfestékeket.

Bemosók

Magunk is készíthetünk bemosókat.


Barna árnyalatú hajra
használhatjuk a héjában főtt krumpli levét,
a rozmaringból, málnalevélből, petrezselyemből készült teát,
feketekávét, fekete teát,
forró vízben áztatott dió levét,
almaecet és víz keverékét.

Szőke hajra
sáfrány, kurkuma, kalendula, kamilla teáját,
vízben áztatott zabszalma levét,
vízben főtt rebarbara levét.

Vörös hajra
lehűtött erős feketekávét,
hibiszkuszteát,
csipkebogyóteát.
vízben áztatott mályvarózsa levét.

Tartós hajfestékeket is egyre több gyártó készít csak tiszta forrásból, természetes anyagokból!
Az Internet segítségével elérhetünk számos web-shopot, ahol jelzik, hogy természetes alapanyagokból készült hajfestéket árulnak, amelyek nem tartalmaznak ammóniát és peroxidot. Vegyészek a peroxidot helyettesítő anyagot próbálják avokádóolajból előállítani, az ammóniát pedig kókuszolajból. Hennából és különféle zöldségekből, gyümölcsökből is készítenek természetes hajfestékeket.

A döntés a kezünkben van, festetjük-e hajunkat vagy sem, és ehhez milyen terméket választunk.

forrás: fitway.hu
másodközlés engedéllyel

 

 
Arctorna - Arcvonal - Buda arctornabuda.hu Bojtor Márta féle módszer, ránc, ránctalanítás,
ránckezelés, ráncsimítás, arctréning, arcgimnasztika, arcizomtorna,
arcfeszesítés, arclifting, arcbőrfeszesítés,
arcfiatalítás, ránctalanítás, arcépítés, arcszépítés, arcformázás, arcápolás, arcizom
...ezt akár mind jelentheti a rendszeres arctorna !
http://arc-torna.5mp.eu http://arctornabuda.hupont.hu  http://arctorna.freewb.hu/   http://www.shewrites.com/profile/ArctornaBuda

 
 • 01_tel.jpg
 • 02_tel.jpg
 • 03_tel.jpg
 • 04_tel.jpg
 • 05_tel.jpg
 • 06_tel.jpg
 • 07_tel.jpg
 • 08_tel.jpg
 • 09_tel.jpg
 • 10_tel.jpg
 • 11_tel.jpg
 • 12_tel.jpg
 • 13_tel.jpg
 • 14_tel.jpg
 • 15_tel.jpg
 • 16_tel.jpg
 • 17_tel.jpg
 • 18_tel.jpg
 • 19_tel.jpg
 • 20_tel.jpg
 • 21_tel.jpg
 • 22_tel.jpg
 • 23_tel.jpg
 • 24_tel.jpg
 • 25_tel.jpg
 • 26_tel.jpg
 • 27_tel.jpg
 • 28_tel.jpg
 • 29_tel.jpg
 • 30_tel.jpg
 • 31_tel.jpg
 • 32_tel.jpg
2024. május 25. szombat
Orbán

Holnap
Fülöp, Evelin
napja lesz.


 

Kiemelt témák