Üdvözlöm weboldalamon!

Ihászné Ujváry Ildikó okleveles arctorna tréner vagyok, hatvanegy éves múltam és Bojtor Márta módszerével tornáztatom az arcot.

Állítsa meg az időt, arc-tornázzon Budán! Az arctorna egy szelíd módszer a szike ellenében...

"... a testünkkel foglalkozunk: karbantartjuk, tornáztatjuk, de az arcunkra már nem fordítunk kellő figyelmet, pedig megvan rá a lehetőség...az arctorna !"

Ezek voltak Márti szavai egy rádióriportban, évekkel ezelőtt. A szívemből beszélt! Kinek nem fogalmazódnak meg ezek a gondolatok a fejében az ötödik X "árnyékában", ha a tükörbe néz? Megkerestem Őt, és megtanított az általa kifejlesztett arctornára. Évek alatt barátsággá alakult a Mester és tanítvány viszonya. Most már én is okleveles arctorna tréner vagyok!

Bojtor Márta évekig tartó kísérletezéssel kifejlesztette a mára közel 1000 arctorna gyakorlatból álló lehetőséget, hogy szorgalommal, egy szelíd módszerrel "megállítsuk" az időt az arcunkon, vagy kitartással javíthatunk is rajta. Hiszen mindannyian tartunk a tűtől és a szikétől...

Az arcbőr alatt 21 úgynevezett mimikai izom található melyek kifejezhetik a szomorúságot, az örömöt, a fájdalmat, a jókedvet vagy éppen a dühöt. A gyakori arckifejezések vonalai beleíródnak bőrünkbe, ami azokat finom vonalak formájában tárolja. Arcunk ezeket maradandóan tárolja? Nem feltétlenül... Tehetünk ellene. Az arctorna a megoldás.

Az arctornában nagyon erős izometrikus és lazító gyakorlatok vannak, olyan, mint a fitness. Kis területen dolgozunk, ezért a fokozatosság elvét minden esetben be kell tartani. Ugyanúgy mint a tornában, az arctornában is először alapozunk,  megpróbáljuk az arcizmokat erősíteni és ügyesíteni. Egy idő után minden izmot minden támadási pontból elérünk.

A korrekt eredményhez heti két foglalkozást figyelembe véve kb. 5-6 hónapra van szükség.

Szeretettel várok mindenkit, aki közel érzi magához gondolataimat és erőt érez a változáshoz! S aki még fiatal,...annak igazán köztünk a helye, hogy a "meglévőt" csak megőriznie kelljen - a megoldás az arctorna !

 

Ihászné Ujváry Ildikó
okleveles arctorna tréner
+36 30 990-2280