Arctorna Buda

"Állítsuk meg az időt"

Figyelem !

Kedves Mindenki!

Órarendváltozás !

Csoportos haladó óra:
hétfőnként 17:30-tól
és
szerdánként 17:50-tól!


 FIGYELEM!
Február 8.-án kezdő
tanfolyam indul!
kedden és csütörtökön
16:30-17:30-ig
16 alkalom

Várom jelentkezését!
+36 30 9902280

A tanfolyami helyeket a jelentkezések sorrendjében biztosítom, a létszám korlátozott.

tanfolyam információhoz
katt. ide

Login Form

D-vitamin és a koronavírus

Kiderült, hogy a D vitamin elegendő jelenléte jelentősen csökkentheti a fertőzési és halálozási arányt...

A természetes D-vitamin a bőrben keletkezik a 7-dehidrokoleszterinből UV-fény hatására, amiből a hatásos formája (az 1,25-dihidroxikolekalciferol) a májban, a vesében hidroxilálás útján jön létre.

Magyarországon az UV-sugárzás szintje az októbertől márciusig terjedő időszakban alacsony, emiatt az alacsony D-vitamin-ellátottság (melyet főként a szabadban eltöltött időtartam, az öltözködés, a földrajzi helyzet határoz meg) különösen télen és kora tavasszal gyakori. Aki kevés időt (napi 10-15 perc intenzív napsütés elegendő) tölt a napsütésben szabadban, az egész évben hajlamos lehet a D-vitamin-hiány kialakulására.

D-vitamin-hiány akkor alakul ki, amikor mind a napfénynek kitettség, mind a táplálékbevitel elégtelen. A D-vitamin-hiány negatív kalciumegyensúlyhoz, csontvesztéshez, a csonttörések fokozott kockázatához, az immunrendszer gyengüléséhez vezet. Súlyos esetekben másodlagos hyperparathyreoidismust, hypophosphataemiát, proximalis izomgyengeséget és osteomalaciát eredményez, tovább növeli a csontritkulásban szenvedő egyének csonttöréseinek kockázatát. A kiegészítő D-vitamin-bevitel csökkenti ezeket a kockázatokat és azok következményeit.

12 orvosi szakmai társaság a korábbi 200 NE helyett 2000 nemzetközi egység bevitelét javasolja táplálékkiegészítő formájában felnőtt embernek a téli hónapokban.

David Meltzer, a Chicagói Egyetem professzora szoros összefüggést talált az új koronavírussal való megbetegedés esélye és a szervezet D-vitamin-szintje között. 

A vizsgálatok a következő eredményt mutatták:

Vegyes csoportokat közel 500 személyt vizsgálva:

D-vitamin hiányt kimutatott személyek 21,6%-a kapta el a SARS-CoV-2-őt, míg
akiknek megfelelő volt a D-vitamin szintje 12,2%-a kapta el a SARS-CoV-2-őt

tehát kb. 50%-al kevesebb személy fertőződött meg abban az esetben, ha a szervezet D-vitamin szintje megfelelő volt.

A kutatás még nem mutatta ki, hogy a D-vitamin közvetlenül van hatással a fertőzés esélyére, vagy elindít a szervezet immunrendszerében olyan folyamatokat amik segítik a védekezést, jelenleg ezek a kutatások folynak.

Fertőzés esetén a szervezet gyulladással reagál, a D-vitamin pedig csökkenti többek között a interleukin-6 nevezetű molekula szintjét ami gyulladáskeltő és -fokozó anyagok közé tartozik.

A D-vitamin immunerősítő tulajdonsága régóta közismert.

Természetes forrásai:

kb. 15 perc napozás, sajtok, tojás, bőrős lazac

 

forrás: wikipedia, jamanetwork, iflscience.com, napidoktor, tudásfája

 

 




Arctorna - Arcvonal - Buda arctornabuda.hu Bojtor Márta féle módszer, ránc, ránctalanítás,
ránckezelés, ráncsimítás, arctréning, arcgimnasztika, arcizomtorna,
arcfeszesítés, arclifting, arcbőrfeszesítés,
arcfiatalítás, ránctalanítás, arcépítés, arcszépítés, arcformázás, arcápolás, arcizom
...ezt akár mind jelentheti a rendszeres arctorna !
http://arc-torna.5mp.eu http://arctornabuda.hupont.hu  http://arctorna.sokoldal.hu/ http://arctorna.freewb.hu/   http://www.shewrites.com/profile/ArctornaBuda

 
  • 01_tel.jpg
  • 02_tel.jpg
  • 03_tel.jpg
  • 04_tel.jpg
  • 05_tel.jpg
  • 06_tel.jpg
  • 07_tel.jpg
  • 08_tel.jpg
  • 09_tel.jpg
  • 10_tel.jpg
  • 11_tel.jpg
  • 12_tel.jpg
  • 13_tel.jpg
  • 14_tel.jpg
  • 15_tel.jpg
  • 16_tel.jpg
  • 17_tel.jpg
  • 18_tel.jpg
  • 19_tel.jpg
  • 20_tel.jpg
  • 21_tel.jpg
  • 22_tel.jpg
  • 23_tel.jpg
  • 24_tel.jpg
  • 25_tel.jpg
  • 26_tel.jpg
  • 27_tel.jpg
  • 28_tel.jpg
  • 29_tel.jpg
  • 30_tel.jpg
  • 31_tel.jpg
  • 32_tel.jpg
2022. június 27. hétfő
László

Holnap
Levente, Irén, Lora
napja lesz.


 

Kiemelt témák