Arctorna Buda

"Állítsuk meg az időt"

Figyelem !

A következő tanfolyam indulási ideje még nem ismert.
(itt fogjuk feltüntetni)


 

Kedves Mindenki!

2022 szeptember 1.-től
áraim
a következőképpen
alakulnak:


Az On-Line Haladó csoport
8 alkalmas bérlet. ára:
14.400 Ft., ami
négy hónapig érvényes.


1 alkalom fizetése esetén:
2100 Ft./alk.

Egyéni óradíjam: 5.000 Ft.
vagy 6 alkalmas bérlet
ára 27.000 Ft.


A folyamatban lévő bérletek változtatás nélkül lejárhatók mihamarabb!
Továbbra is várlak benneteket szeretettel óráimon!


 

Kedves Mindenki!

Órarendváltozás !

Csoportos haladó óra:
hétfőnként 17:30-tól
és
szerdánként 16:30-tól!


 

Login Form

A mimikai izmokról

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Az arcon az életkor növekedésével a ráncok kialakulását részben a bőr rugalmas rostjainak csökkenése, és a bőr alatti kötőszövet, zsírszövet petyhüdtsége okozza.

A mély, úgynevezett dinamikus ráncokat viszont az arcbőrhöz tapadó mimikai izmok hozzák létre.

Ezek a mimikai izmok mindig ugyanott gyűrik meg bőrünket, és idővel mély karakter ráncokat alakítanak ki arcunkon. Ilyenek a homlok barázdák, a szem körül a szarkalábak és a száj körüli ráncok is.

Ezeket az izmokat tudjuk megdolgoztatni az arctornával és ezért lehet hatásos a megfelelő kontroll mellett végzett arctorna!

Alakjuk szerint az izmok lehetnek: hosszú izmok, rövid izmok, széles, lemez alakú izmok, melyek lapos ínnal rögzülnek a csontokon, gyűrű alakú záróizmok. Az izmok eredő részét nevezzük az izom fejének. Az izmok eredhetnek 1-2-3-4- fejjel. Működésük szerint megkülönböztetünk: együttműködő izmokat, ellentétes működésű izmokat.

A működés

Az ízületben létrehozott mozgás iránya szerint az izmok lehetnek: hajlítók, feszítők, közelítők, távolítók, emelők, forgómozgást létrehozók, szűkítő-záróizmok, stb. Az izmok egyesével vagy csoportosan erős kötőszövetes lemez által alkotott rekeszekben helyezkednek el. Ezek a lemezek az izompólyák. A rendszeresen működtetett izmok rostjai megvastagodnak, miáltal az izmok tömege nő. A tartósan nyugalomban lévő izmok rostjai elvékonyodnak, ezáltal az izmok sorvadnak.


Nyakizmok

A nyak izmai három csoportba oszthatók: - felületes nyakizmok, - nyelvcsonti izmok, - mély nyakizmok.
A felületes nyakizmokhoz tartozik az emberi test egyetlen bőrizma, a platysma. A mellkastól (emlők bőrétől) húzódik kétoldalt, tónusával a nyak bőrét feszesen tartja, ill. az emlőket emeli (öreg embereknél tónusa csökken, ezért a nyak bőre kétoldalt lelóg).
A másik nagy felületes izom a fejbiccentő izom. Tónusával a fejet egyenesen tartja.  Elalváskor, ájuláskor a fej előre- vagy hátraesik. Az egyik oldali izom kontrakciója az arcot az ellenkező oldalra - felfelé fordítja. Veleszületett fejlődési rendellenesség esetén az egyik izom zsugorodott, a csecsemő nyaka ferde. A fej mozgásán kívül légzési segédizomként is működhet.

 

Fejizmok

A fejen elhelyezkedő izmoknak két nagy csoportja van: mimikai izmok, rágóizmok.

- A mimikai izmok az arcon lévő nyílások szűkítése révén védőfunkciót látnak el, de a hangulat, lelkiállapot kifejezői is. Egy részük szerepet játszik a beszédben is. Számos izom tartozik ide, melyeket elhelyezkedésük alapján csoportosítunk: szem körüli izmok, orr körüli izmok, száj körüli izmok,

- A szem körüli izmok közül legjelentősebb a szemrés körkörös záróizma, mely a szemhéjak pislogását, zárását. a szemhunyorítást végzi.

- A orr körüli izmok emberben csökevényesek, az orrnyílást szűkíteni és tágítani képesek (orrszárnyi légzés nehézlégzésnél).

- A száj körüli izmokhoz tartozik a szájrés körüli körkörös záróizom, ami a szajrést szűkíti (csücsörítés, fütyülés stb.).

A többi izom hosszanti lefutású és a körkörös izomba sugárzik bele. A szájzugot emelik (nevetés), süllyesztik (sírás), a felső és alsó ajkat emelik, ill. süllyesztik stb. Funkcionális szempontból igen fontos a trombitás izom, mely a pofa vázát alkotja.


Működésének lényeges része a rágás segítése, a tápláléknak a fogak közé rendezése, a szopásban, beszédben való részvétel. Tónusuk hozzájárul a fogak normális elrendeződéséhez, a fogsorívek kialakulásához. A rágóizmokhoz négy pár izom tartozik. A száj zárását, nyitását, a rágáshoz fontos örlő mozgást végzik. Részt vesznek a beszédben is. Három pár izom zárja a szájat, egy pár nyitja, de ebben segítenek a nyelvcsonti izmok is.

A mimikai izmok:

- Homlokizom lapos izom, a szemöldökdudorokon ered és a fejsisak bőnyéjén tapad (harántráncokat okoz a homlokon).

- Szemöldökredőző izom a szemöldök alatt, az orrtőnél ered, és a szemgö dör külső-, felső szélén tapad (szemöldök összevonás).

- A szem körizma gyűrű alakban veszi körül a szemet. A szemnyílást szűkíti, tágítja, a könnyet továbbítja.

- Az orrtőizom függőleges kis izom, összefügg a homloki izommal.

- Orrhátizom az orrszárnyakat mozgatja.

- Orrlyuktágító izom az orrlyukak külső szélét fonja be. Az orrnyílást tágítja, szűkíti. A felsőajak négyszögű izma felhúzza a felsőajkat. Az orrtól jobbra és balra a felsőajak és a szemgödör alsó széle között foglal helyet.

- Nagy járomizom a száj körizmán ered, és a járomcsonton tapad. A szájzugot köti össze a járomcsonttal (gyakori működése idézi elő a szarkalábakat).

- A száj körizma a szájat gyűrű alakban veszi körül. Az ajkak összehúzásában, az ajak csúcsosításában játszik szerepet.

- A nevetőizom nevetéskor a fülek fele húzza a szájat. Gyakori működése ráncokat eredményezhet. Az ún. arci gödröcskék a nevetőizom felépítésének köszönhető. Az alsó ajak négyszögű izma az alsó ajkat lefelé húzza (pl. ajakbiggyesztés).

- Az alsó ajak háromszögű izma az ajkat lefelé görbíti (pl. sírásnál).

- Az állizom nyalábjainak összefonódása hozza létre az áll gödröcskéjét. Legyezőszerűen terül szét az állon.

- Az alsó ajak izmai (nevetőizom, a 3 és 4 szögű izom, állizom) a száj körizmán tapadnak és a széles nyakizomhoz kapcsolódnak.

- A rágóizmok Nagy rágóizom a járomíven ered, az állkapocsszöglet külső részén tapad. Funkciója: Emeli az állkapcsot, segítségével zárjuk az állkapcsot.

- A halántékizom a halántékcsont pikkelyén ered, és az állkapocs íznyúlványán tapad. Funkciója: Az állkapocs emelése.

- Röpizmok az ékcsont röpnyúlványa és az állkapocs között helyezkednek el.

A nyak izmai

- A felületes nyakizmok közé tartozik a széles nyakizom, az egyetlen bőr izom, ami nem a csonton, hanem a nyak és az arc bőrében tapad.

- A fejbiccentő izom a kulcscsonton és a szegcsonton ered, és a halánték csont csecsnyúlványán tapad. Tónuscsökkenéskor a fej előrebukik. A nyak felszínén kidomborodik.

- A szíjizom az alsó nyakcsigolyán és a felső hátcsigákon ered és a fejbiccen tő izom alatt, a csecsnyúlványon és felső nyakcsigolyákon tapad.
Funkciója: a bólintó mozdulatnál van.

- A nyakizmok elülső csoportjának izmai: nyelvcsont alatti izmok nyelvcsont feletti izmok Ezek az izomcsoportok a száj nyitásában és a nyelésben játszanak szerepet. A mély nyakizmok a nyakcsigolyákon erednek és a felső bordákon tapadnak. A nyakhajlítás mellett, kisegítő légző izomként is működnek.


források:

- tankönyvtár: általános orvostudomány
- Dr Zayats Natális SOTE prezehntációja
- vizsgázz.hu
- plasztika.net
- medical-plasztika
- plasztika.ws
- kozmetikus képzés

 

 
Arctorna - Arcvonal - Buda arctornabuda.hu Bojtor Márta féle módszer, ránc, ránctalanítás,
ránckezelés, ráncsimítás, arctréning, arcgimnasztika, arcizomtorna,
arcfeszesítés, arclifting, arcbőrfeszesítés,
arcfiatalítás, ránctalanítás, arcépítés, arcszépítés, arcformázás, arcápolás, arcizom
...ezt akár mind jelentheti a rendszeres arctorna !
http://arc-torna.5mp.eu http://arctornabuda.hupont.hu  http://arctorna.freewb.hu/   http://www.shewrites.com/profile/ArctornaBuda

 
 • 01_nyar.jpg
 • 02_nyar.jpg
 • 03_nyar.jpg
 • 04_nyar.jpg
 • 05_nyar.jpg
 • 06_nyar.jpg
 • 07_nyar.jpg
 • 08_nyar.jpg
 • 09_nyar.jpg
 • 10_nyar.jpg
 • 11_nyar.jpg
 • 12_nyar.jpg
 • 13_nyar.jpg
 • 14_nyar.jpg
 • 15_nyar.jpg
 • 16_nyar.jpg
 • 17_nyar.jpg
 • 18_nyar.jpg
 • 19_nyar.jpg
 • 20_nyar.jpg
 • 21_nyar.jpg
 • 22_nyar.jpg
 • 23_nyar.jpg
 • 24_nyar.jpg
 • 25_nyar.jpg
 • 26_nyar.jpg
 • 27_nyar.jpg
 • 28_nyar.jpg
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila, Alojzia

Holnap
Paulina
napja lesz.


 

Kiemelt témák