Arctorna Buda

"Állítsuk meg az időt"

Figyelem !

A következő tanfolyam indulási ideje még nem ismert.
(itt fogjuk feltüntetni)


 

Kedves Mindenki!

2022 szeptember 1.-től
áraim
a következőképpen
alakulnak:


Az On-Line Haladó csoport
8 alkalmas bérlet. ára:
14.400 Ft., ami
négy hónapig érvényes.


1 alkalom fizetése esetén:
2100 Ft./alk.

Egyéni óradíjam: 5.000 Ft.
vagy 6 alkalmas bérlet
ára 27.000 Ft.


A folyamatban lévő bérletek változtatás nélkül lejárhatók mihamarabb!
Továbbra is várlak benneteket szeretettel óráimon!


 

Kedves Mindenki!

Órarendváltozás !

Csoportos haladó óra:
hétfőnként 17:30-tól
és
szerdánként 16:30-tól!


 

Login Form

Arctornával a szépségért

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Bojtor Márta is azok közé a nők közé tartozik, akik nem akarják keresztbe tett kézzel figyelni testükön, arcukon, az idő romboló munkájának eredményét. Olyan módszert fejlesztett ki, amely az izmokat dolgoztatja, tehát szó sincs az ölünkbe pottyanó csodáról. A kitartó munka eredménye azonban arcunk fiatalságának, energiájának, feszességének megőrzése, vagyis mégis csak csoda.

Mikor határoztad el, hogy az arc fiatalságának megőrzésére kitalálj egy működőképes módszert?

Negyvenéves koromban. Amikor a tükörbe néztem, elszomorított a látvány. Megtörtek az arcom kontúrjai, megereszkedett az orcám, az addig vidámnak számító tekintetem is szomorúan bámult vissza ebből a fáradt összképből. Visszavonhatatlanul eljött az érett kor, gondoltam, és egyáltalán nem örültem ennek. Néhány napig kerültem a tükröt, aztán föltettem magamnak a kérdést: valóban megfordíthatatlan az öregedés folyamata?

Miért éppen az arcizmok erősítésére gondoltál? Hiszen annyi krémet, kencét árulnak, egyre-másra jönnek ki az újabb és újabb gépek, lézeres kezelések.

Akkor, 13 évvel ezelőtt még gyerekcipőben járt a gépi kozmetika, persze csak ha a maihoz viszonyítjuk. Jártam ugyan iontoforézisre, oxigénkezelésre, szép is volt a bőrön, de mindhiába: a fáradt, nyúzott összképet semmi sem tudta eltüntetni. Magától értetődőnek tűnt számomra, hogy az izmokat kell megedzeni csakúgy, mint a testem bármely más részén. Tornázni jártam és láttam, hogy néhány hónap kitartó munka milyen formássá alakít.

Ha így hat a torna, akkor mi sem természetesebb, mint hogy az arcomat is tornáztatnom kell! Be is mentem egy edzőterembe és kerestem az "arctornatrénert"! Néztek rám elkerekedett szemmel. Ugyanígy jártam a második és a harmadik helyen is. Könyvek és kazetták után kutattam, mondanom se kell, hogy hiába. Az arctorna nem létezett – legalábbis nálunk, akkor nem –, ezért ki kellett találni.

Hogyan, miből gyűjtötted össze azt a tudásalapot, amellyel ki tudtad dolgozni módszeredet?

Mindig is szenvedélyesen érdekelt az emberi test. Csodáltam a bámulatos remekművet, a működő szobrot, amely minden négyzetmilliméterében a briliáns technikai-műszaki megoldások, szellemes ötletek ezreit hordozza. Mindig ámulatba ejtett a tökéletessége. Sok könyvet olvastam erről, és rádiós szerkesztő-riporterként a tudományos műsoroknak is ezért lettem a munkatársa.

A felkészüléshez orvosokkal konzultáltam, sok műtétet néztem végig, rengeteg konferencián ott voltam. Az izmok működését hosszan tanulmányoztam, aztán amikor körvonalazódtak az arctorna- gyakorlatok, minden kezem ügyébe eső barátnőm áldozatomul esett: nem volt menekvés, rajtuk próbáltam ki azt, ami az én arcomon bevált.

Egy élettan professzor segített az arctorna rendszerének felépítésében. Az eltelt több mint egy évtized alatt a sokféle arc sokféle problémát vetett föl. Ezeket meg kellett oldani, a megoldások pedig újabb gyakorlatokat, sőt gyakorlatok sorát eredményezték. Így bővült a feladatok száma több mint 200-ra, de nehogy azt hidd, hogy ez  lezárt rendszer. Folyamatosan fejlődik, épül, tökéletesedik! Ezért nagyon hálás vagyok a tanítványaimnak!

 A tapasztalatod alapján, miért eredményes az arctorna, valójában mire épül?

Az alapja az, ami az izmok létszükséglete: a terhelés, a munka! Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy testünk a Homo Sapiens teste! Az izomzatunk évezredek során semmit sem változott! Ha megkapja a táplálékát, akkor egészséges, szép, eleven, ha nem, akkor csak vegetál. Az izmaink pedig az arcunkon is ugyanazok, mint a testünk bármely más pontján. Éppen úgy hat rájuk az erőteljes mozgás is.

Az arctorna, mint az előbb mondtam, rengeteg gyakorlat jól átgondolt, kidekázott rendszere. Az egyszerűekkel kezdjük és az első órákon még csak az a cél, hogy elválasszuk az arc izmainak mozgatását a test egyéb izmainak feszítésétől. Ez nem is olyan könnyű! Aztán jöhetnek a bonyolultabb feladatok, hogy a segítségükkel visszahúzhassuk a tokát, a megereszkedő, ötszögletűvé váló arcot, a szemöldököt, kisimítsuk a ráncokat a nyakon, a száj fölött, a homlokon és a szarkalábakon.

Az izmok hálásak! Négy-öt hónap múltán nő a tömegük, és alulról alátöltik, aládúcolják a bőrt. Az eredmény nem csak pillanatnyi, hanem állandó, mert amíg dolgozhat az izom, addig megőrzi a tömegét és az állagát. Olyan lesz, mint a tömör gumi, kirúgja magát.

Egyedül, önmagában is eredményes, vagy azért továbbra is alkalmazzunk krémeket, járjunk kozmetikushoz?

A bőr is jól reagál az arctornára! Meglendül a nyirokkeringése, egészséges, puha, bársonyos lesz, ám az arctornával hatóanyagot nem tudunk bevinni. Az a kozmetikus dolga. Egy határ két oldalán dolgozunk: a kozmetikus a bőr aljáig ér el, az arctorna réner pedig alulról, az izmok felől jut el odáig.

A tréner tanítványaim között éppen ezért sok a kozmetikus, aki fölismerte, hogy ha a tornára építve formál át egy arcot, sokkal szebb és tartósabb lesz az eredmény, mint ha csak krémekkel dolgozik.

Aki szeretné megőrizni arcának fiatalságát, feszességét, naponta mennyi időt kellene, hogy arctornára szánjon?

Heti két alkalom elég. Csak tréner segítségével kezdjék el, mert az arcon minden meglátszik! Egy ügyetlenül, felemásra edzett popsira rá lehet húzni a nadrágot, de az arcunk mindenről árulkodik. Ezt a két edzést kiegészíthetik még fenntartó gyakorlatokkal, amelyek a legérzékenyebb pontokat formálják.

Bármikor elkezdhető? Minden korosztály számára hoz eredményt? Milyen korban a legideálisabb megkezdeni a gyakorlást?

A kezdésre a legideálisabb a 27 éves kor. Akkor még tökéletes az arc, habár a test épülése befejeződött. A stagnálás időszaka kezdődne, ám ha az izmok erősen dolgozhatnak, akkor csúcsformában maradnak. Az eredmény: még 40 éves korban is olyan lesz az arc, mint a lánykori.

Ha valaki a negyvenes éveiben fog az arctornához, már elsősorban a hibák javítása lesz a célja. Szembe kell szállnia a gravitációval, ami bizony a nő legnagyobb ellensége. Az arcot visszahúzni mindig nehezebb, mint megelőzni a megereszkedését. De néhány hónap múltán az tapasztalja, hogy az ismerősei rácsodálkoznak, de jól nézel ki, jegyzik meg. Fel vagy dobva! Nem tudják, hogy mit is látnak, de valami megváltozott! Arctornára persze nem gondolnak, mert a fogalom most van terjedőben.

60 év fölött megpróbáljuk az idő múlását lassítani. Nehéz ugyan, de néha még megállítani is sikerül. Az apróbb hibák is kijavíthatóak, de ebben a korban már sokkal nagyobb erőbefektetéssel.

 

 

Milyen visszajelzéseket kapsz tanítványaidtól, vendégeidtől?

A visszajelzések nem is csak tőlük jönnek, hanem az ismerőseiktől. Azoktól, akikkel ritkán találkoznak. Előfordult már, hogy megkérdezték: te plasztikai sebésznél voltál? Sokan nem hiszik el, hogy az arctorna ilyen látványos eredményt hoz!

Az órákon körbecsodálják egymást a tanítványaink, örülnek a másik változásának, szépülésének és ez ritkaság egy tisztán nőkből álló csapatban. Látod így mondtam: csapatban. Mert nálunk előbb-utóbb kialakul a csapatszellem, hogy drukkoljunk a másiknak! Barátságok szövődnek, problémák oldódnak meg, fontos információk cserélnek gazdát, ami itt nem intéződik el, az valószínűleg megoldhatatlan. Közben keményen dolgozunk.

Az arcok kisimulnak, de nem csak az arcok, hanem a lelkek is. Sok nő visszakapta már itt az önbizalmát, ettől rendeződött a párkapcsolata. Mert habár nagyon fontos az arctorna, a legfontosabb mégis csak az, hogy ki hogyan érzi magát a bőrében, milyennek látja magát? Ha ez a kép bármitől, akár az arctornától is harmonikus, akkor az egész ember kiegyensúlyozott és boldog.

forrás: fitway.hu 2008.07.23.
másodközlés engedéllyel

 

 
Arctorna - Arcvonal - Buda arctornabuda.hu Bojtor Márta féle módszer, ránc, ránctalanítás,
ránckezelés, ráncsimítás, arctréning, arcgimnasztika, arcizomtorna,
arcfeszesítés, arclifting, arcbőrfeszesítés,
arcfiatalítás, ránctalanítás, arcépítés, arcszépítés, arcformázás, arcápolás, arcizom
...ezt akár mind jelentheti a rendszeres arctorna !
http://arc-torna.5mp.eu http://arctornabuda.hupont.hu  http://arctorna.freewb.hu/   http://www.shewrites.com/profile/ArctornaBuda

 
 • 01_nyar.jpg
 • 02_nyar.jpg
 • 03_nyar.jpg
 • 04_nyar.jpg
 • 05_nyar.jpg
 • 06_nyar.jpg
 • 07_nyar.jpg
 • 08_nyar.jpg
 • 09_nyar.jpg
 • 10_nyar.jpg
 • 11_nyar.jpg
 • 12_nyar.jpg
 • 13_nyar.jpg
 • 14_nyar.jpg
 • 15_nyar.jpg
 • 16_nyar.jpg
 • 17_nyar.jpg
 • 18_nyar.jpg
 • 19_nyar.jpg
 • 20_nyar.jpg
 • 21_nyar.jpg
 • 22_nyar.jpg
 • 23_nyar.jpg
 • 24_nyar.jpg
 • 25_nyar.jpg
 • 26_nyar.jpg
 • 27_nyar.jpg
 • 28_nyar.jpg
2024. július 12. péntek
Izabella, Dalma

Holnap
Jenő
napja lesz.


 

Kiemelt témák