Az arctorna elvégzéséhez nincs szűkség drága súlyzókra, kondigépekre, így bárhol, bármikor elvégezhetjük, ugyanis nem kell hozzá más, csak egy arc, meg két kéz.

Ha az első "figyelmeztető" jeleknél elkezdjük az arctornát, hamar látványos eredményeket érhetünk el...

Csak akkor megfelelő az arcbőr vérellátottsága, és akkor maradnak feszesek az izmok, ha rendszeresen mozgatjuk őket, arctornázunk.
 
Az arcizmok állandóan igénybe vannak véve – akár nevetünk, durcáskodunk vagy rágunk. Ezek a mozdulatok azonban nem feltétlenül előnyösek a szöveteknek, mert hiányzik a megfeszítés, elernyedés váltakozása. A XXI. századi ránctalanító krémek és gépek ideje lejárt?! 

Igen ! A megoldás a Bojtor Márta féle arctorna !
 
Az arc izmait is rendszeresen kell tornáztatni ahhoz, hogy feszes és rugalmas maradjon. Az arctorna serkenti a vérkeringést és élénkíti a sejtek anyagcseréjét.

Az öregedés első jeleit általában arcunkon érzékeljük. A kor előrehaladtával csökken  arcbőrünk nedvességtartalma, feszessége és megjelennek az első arcráncok. Jó hír, hogy ma már nem csak fenekünk, combunk vagy hasunk edzésére van lehetőség, arcizmainkat is tornáztathatjuk. Ha természetes megoldást keresel a ráncok eltüntetésére, tornára fel!

Rendszeres találkozás az arctorna trénerrel és 3-4 hónap után szemmel látható az eredmény.

Idézet Bojtor Mártától a módszer megalkotójától:

"...Az arctorna anyag elsajátításához kb. 5-6 hónap szükséges, ha hetente kétszer arctornázik. Ennyi idő alatt erősödnek meg az arcizmok és válnak olyan mozgékonnyá, mint amilyenekre szükségünk van. A "takarások" is tökéletesek lesznek ennyi gyakorlás után, de ez az idő sajnos éppen ezek miatt nem rövidíthető le. Az arcot harmonikusan kell fejleszteni, ez bizony nagyon átgondolt, alaposan kidekázott mozgásrendszer, ez az arc torna.

Az arcon minden meglátszik, a szakszerűen végzett fejlesztés, de a szakszerűtlen is, ezért a kontrollra sokáig szükség van. Közben bizonyos arctorna gyakorlatokat "házi feladatként" lehet otthon is végezni, de csak azokat, amelyeket már hibátlanul tud.

Az izom az azonos gyakorlatoktól egy ideig a mennyiség növelésével is gyarapszik, de később újakra van szüksége, különben stagnál.

Vannak olyan tanítványaim, akik kb. fél év múltán hetente egyszer jönnek, megbeszéljük az otthoni programot és ők elvégzik azt. De aki teheti, még közülük is visszajár kétszer az arctorna trénerhez. Azt mondják, hogy megkegyelmeznek maguknak, az otthon végzett munka sohasem olyan intenzív, mint az edzéseken. Ez persze személyfüggő, lehet, hogy Ön lesz a kivétel..."